רח' שערי ניקנור 9, יפו

רקע :
הבית ברחוב שערי ניקנור פינת רחוב שמואל בן עדיה הוכרז ע"י עיריית ת"א-יפו כמבנה מגורים לשימור. המבנה נבנה במחצית השנייה של המאה ה-19 כמבנה מגורים עירוני טיפוסי, המשתייך לטיפוס "בית חלל מרכזי" או בשמו הידוע "הבית הלבנוני". במקורו היה הבית מוקף בגינה ובוסתנים, מחוץ לחומות העיר העתיקה. במהלך השנים נוספו סביבו מבנים שונים המהללים את שכונת עג'מי הצפונית.

 

 

תיאור הפרויקט:
העיקרון התכנוני המנחה היה שיקום המבנה על איכויותיו הארכיטקטוניות והסבתו לבית מגורים ברמה גבוהה, הכולל שבע יחידות דיור, חללים ציבוריים וחללים טכניים נוספים. עיקר עבודות השימור התרכזו בחלל המרכזי המעניק למבנה את אופיו הייחודי ובאלמנטים הארכיטקטוניים השונים, במיוחד האלמנטים המקוריים העשויים מעץ ומשיש.
בכדי לשוות אופי מיוחד גם ליחידות המגורים עצמן, חולקו כל יחידות המגורים לשני מפלסים, כאשר חדר המגורים מתנשא תמיד לגובה כפול, המטבח פתוח והדירות משופעות באור ונפתחות למרפסות הצופות אל הים.

 

 

תחילת הפרויקט: 1997
שנת הפרויקט: 2000

 
מזמין העבודה: חברת נעמן איתן