רח' שנקין 65, תל אביב-יפו – בית רובינסקי

רקע:
בשנת 1935 החל תהליך התכנון של המבנה המודרניסטי המרשים עבור מר אליעזר רובינסקי על ידי אדריכלים
ל. קרנובסקי וא. מרקוספלד החתומים על התכניות, ואילו אודות אדר' קורנגולד (לו מיוחס התכנון, כנראה בטעות) לא נמצאו מסמכים.
אולם, אין הדבר גורע מהיותו של הבניין אחד הבניינים החשובים והבולטים של הסגנון הבינלאומי בתל אביב. אישור התכניות לווה במאבק המוכר לנו היטב מבית אנגל (רוטשילד 84, אשר תוכנן ע"י זאב רכטר) לגבי התנגדות העירייה לבנייה על עמודים, עד אשר זו השתכנעה ואף חייבה כי כל הבניינים בעיר, החל מסוף שנות השלושים, ייבנו על עמודים.
הבניין נבנה כבית מגורים משותף עם דירות מרווחות וחדר מדרגות מפואר, אך עיקר פרסומו בא מעיצוב חזיתותיו השונות והנבדלות זו מזו (הן לרחוב הגלבוע והן לרחוב שינקין). הבניין כולו מחופה טיח מגורד (קרצ-פוץ) בתוספת מינרל מנצנץ האופייני לתקופה ומהווה את אחד מסימני ההיכר של הבניין.
בבניין זה ניכר כי אדריכלי הסגנון הבינלאומי בתל אביב נהגו לעטר את הבניינים שלהם בעיטורים מהסגנון המודרני, דבר שנגד לחלוטין את רוח מייסדי הבאוהאוס והתקופה. ניתן להבחין בפרגולות, חלונות עגולים, מרפסות מעוגלות, קורות בטון זיזיות ומרזבי ניקוז אשר משמשים יותר כ-"עיטורים" מאשר כממלאי פונקציות שימושיות.

 

 

תיאור הפרויקט:
הבניין נרכש בשנת 2006 על ידי חברה יזמית אשר ביקשה לשמרו במסגרת תכנית בניין עיר "לב העיר" וכן להוסיף דירת גג חדשה באופן אשר לא בולט לעין במבטים מן הרחוב. מעטפתו החיצונית של הבניין שומרה בהקפדה רבה שכללה שימור ושחזור של מרבית האלמנטים בבניין.
פנים הדירות שונה על פי צרכי הבעלים. כמו כן הותקנה מעלית פנימית והוחלפו כל המערכות הטכניות והאלקטרו-מכאניות בבניין.
בוטלה החנייה המאולתרת שתפסה את כל השטח שמתחת לעמודים בחזית, והוסדרו מספר מקומות חניה במקומות שונים במגרש. בנוסף, כל המרפסות שנסגרו עם השנים שוחזרו ונפתחו מחדש.

 

 

תחילת הפרויקט: 2006
סיום הפרויקט: 2008
מזמין העבודה: בנייני העיר הלבנה
אדריכל פנים: "סטודיו גד"
מנהל הפרויקט: שלמה רוט לוי